Wat is onze visie

SALTO is een open huis, Daarmee bedoelen we niet enkel dat iedereen hier welkom is, maar dat het SALTO huis ook een beetje jullie huis wordt. We vinden het belangrijk dat iedereen zich goed voelt in SALTO en willen we als therapeuten een goed contact met alle betrokkenen.

Het thuisgevoel vind je ook terug in de structuur van het huis. in de keuken kan je koffie maken die je kan meenemen naar ons wachtliving bijvoorbeeld.

Als ouder wensen we betrokkenheid bij de therapie, en maak je deel uit van het team. Ook streven naar een persoonlijk contact met de leerkracht.

Soms wijken we bewust af van het klassieke en schoolse om de therapie├źn zo doeltreffend mogelijk te maken. Het ervaringsgerichte kan hierin een rol spelen. Oefeningen waarbij denken en doen centraal staan, kunnen een groter leereffect hebben dan enkel werken op papier. We willen namelijk dat kinderen plezier beleven aan het leren en zo kunnen gemotiveerd worden.

Niet enkel ouders kunnen in SALTO terecht. Een volwassene heeft het ook wel eens moeilijk in bijvoorbeeld; gezin, werk, relatie en/of een scheiding. In SALTO zoeken we, naast het verwerken en plaatsen van de moeilijkheden, actief naar een oplossing.

Onze visie:
SALTO is een huis, wat betekent:

  • een huis waar iedereen welkom is,
  • waar samenwerking hoog in het vaandel staat,
  • waar de therapeuten er zijn voor voor zowel de jongeren, als voor hun ouders.
WIL JE MEER WETEN? Contacteer ons dan

 

Alvast bedankt en hopelijk tot snel in onze praktijk,
Gratienne Spirig – Salto Leercentrum

Contacteer SALTO Leercentrum, Brugge